Explorers

De Explorers van Scouting Wateringen organiseren wekelijks activiteiten tussen 21:00 uur en 22:30 met leeftijdsgenoten tussen de 15 en 18 jaar. Onder andere organiseren de Explorers zelfstandig hun opkomst activiteiten, jaarlijkse zomerkampen, en weekendkampen met advies van een leuke groep leiding. Met name organiseren de Explorers de activiteiten aan ‘t Knooppunt aan de Rozemarijn 16 in Wateringen, maar daarnaast gaan ze het liefst naar buiten om de wereld te exploreren of om te genieten van de frisse lucht. Dus ben je nu nieuwsgierig geworden over activiteiten, kampen, en leidingen van de Explorers? Lees dan hieronder verder over wat je als explorer wel niet kan doen!

Draaiavond E-mail
Vrijdagavond
21:00 uur en 22:30 uur
Locatie Leeftijd
Rozemarijn 16, Wateringen 15 tot 18 jaar

Activiteiten

Met name organiseren de Explorers de activiteiten zelfstandig met elkaar wat ze de komende maanden gaan doen. Dus zo kunnen activiteiten gemiddelde variëren van het schiet van aardappel kannen, het schillen van de aardappel voor een lekker avonddiner! Daarop vinden explorers het ook gaaf om wandelingen te maken door prachtige bossen of rustig een marshmallows te roosteren bij het kampvuur. Aangezien explorers wat ouder zijn kunnen ze ook door ruige natuurgebieden in het buitenland of binnenland. Met andere woorden de explorers samen er samen wat tofs van!

Toch proberen de explorers rekening met elkaar te houden door te kijken met de volgende vragen.

1. Is het leuk om te doen?
  2. Is het samen te doen?
  3. Is het leerzaam? (Zodat we in de toekomst iets tof kunnen doen)

Als de explorers er niet uit komen met deze vragen dan kunnen ze altijd advies vragen vragen bij de leiding voor het regelen van een activiteit, spel, of materiaal. Samen maken wij als explorers er wat gezelligs van.

Kampen

Ook vinden is het slapen in een tent een gezellige activiteit van de explorers. Want je hoeft in een tent niet alleen te slapen. In de tent ben je wel afhankelijk van de wetten van de natuur, leren omgaan met slecht weer hoort er bij, want als de volgende dag de zon weer straalt dan geniet je. Daarop is het mogelijk dat er gevraagd wordt om zelfstandig naar het kampterrein toe te gaan. In dat geval maak de explorers er gezamenlijk een gezellige tocht van.

Leiding

Er wordt advies gegeven vanuit de leiding voor het organiseren van activiteiten. De explorers worden ondersteund door een plezierig leiding die er zo veel mogelijk aan doet om het met elkaar gezellig te houden. In het leidingenteam zitten onder andere de volgende personen:

• Wilma van der Akker
    • Contactpersoon
  • Huub van Holsteijn
    • Penningmeester
  • Bob Toussaint
    • Materiaalbeheerder
  • Jennifer Hülters

Interesse

Geïnteresseerd in een wekelijkse activiteit samen met de explorers? Meld je dan snel aan door een mailtje te sturen naar ons contactpersoon op en hopelijk zien we je dan binnenkort!

Explorer programma

Voor de kalender van de explorers kun je kijken op :
Scouts senior agenda

Mocht je interesse hebben in een abonnement op de explorer kalender, zodat die kan toevoegen aan je eigen onlinekalender en telefoonkalender.
Stuur dan een mailtje naar . Onder vermelding van het onderwerp: "Abonnement seniorkalender" met naam en e-mailadres van de ontvanger toegevoegd aan het e-mailbericht. Ook bieden wij de mogelijk voor het ontvangen van een ICal linkje, mocht je hierin interesse hebben zet het dan in de mail.
Daarnaast wordt het programma van de scouts senior tijdig doorgemaild aan de ouders en/of verzorgers van onze jeugdleden.

Daarnaast worden jeugdleden geïnformeerd over de toekomende activiteiten via de Whatsappgroep.