carnaval website

Onze eigen Prins Burgersdijk & Page Judith liepen voorop, dus deden we natuurlijk mee!

Scouting Wateringen is op de 4e plaats is geëindigd!

PrinsBurgersdijk1

Van het padje af

van het padje

Nieuwsgierig geworden? Scan de code in met je smart phone.

Respect

Scouting Wateringen heeft meegedaan aan het project 'groepsontwikkeling' van Scouting Nederland. Dat is bedoeld om kritisch te kijken naar de eigen groep en plannen te maken voor verbetering. Een van de ideeën die toen is bedacht is om aandacht te geven aan hoe je met elkaar om gaat. Leiding onderling, kinderen onderling en leiding en kinderen. Alle speltakken hebben met hun leeftijd eigen invulling van 'respect' een filmpje gemaakt. De filmpjes zijn daarna samengevoegd en vervolgens heeft iedere speltak de gehele video bekeken en met elkaar en de leiding besproken.

De video kun je hier bekijken:

DJI00010 3

Bekijk hier de videofilm van de opening

Ook de foto's staan in het foto-album op deze site.

Are you SIREous?

SIRE roept in een nieuwe campagne opvoeders op om hun jongens weer jongens te laten zijn. "Jongens ontwikkelen zich het best door zelf te ontdekken, te experimenteren en risico's te nemen. Op deze manier krijgen jongens meer zelfvertrouwen".

Scouting geeft jongens én meiden de kans om zich te ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past.

Scouting biedt een programma dat garant staat voor uitdagende activiteiten, plezier en avontuur. Hierdoor ontwikkelen kinderen en jongeren zich in een stimulerende en educatieve omgeving; ze leren door te doen.

Met de uitdagende activiteiten speelt Scouting in op de specifieke behoeften van jongens en meiden. Vanaf de pubertijd bestaat uitdaging voor jongens nog steeds uit ravotten tijdens outdoor- en survivalactiviteiten, bij voorkeur in een competitieve vorm. Meiden doen ook deze outdooractiviteiten, maar hebben daarnaast ook behoefte aan variatie in het programma. De focus ligt vanaf deze leeftijd bij meiden meer op het samen zijn en minder op de activiteit.

Scouting biedt activiteiten die aan al deze verwachtingen voldoen. Zo bieden we een veilige, uitdagende plek voor zowel jongens als meiden, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Voorbeelden hiervan ziet u ook op onze eigen Facebook pagina.

Is dit nieuws voor u, laat uw kind dan eens vrijblijvend kennismaken met Scouting Wateringen. Kijk onder één van de aan de bovenzijde van onze startpagina vermelde leeftijdsgroepen om te zien wanneer jullie welkom zijn.