OLIEBOLLENVERKOOP - WEDEROM EEN SUCCES

Scouting Wateringen heeft ook in december 2019 oliebollen en appelflappen verkocht tijdens oud en nieuw! Deze lekkernij van uitstekende kwaliteit is al jaren een begrip in Wateringen. We hebben 1750 oliebollen en 1050 appelflappen verkocht. Net zoveel als vorig jaar, we waren wel eerder uitverkocht op het Vliethof.

Dus was u iets te laat en hebt u onze lekkernij moeten missen? Bestel aan het einde van dit jaar dan per email :)

De opbrengst van deze actie komt geheel ten goede aan de clubkas van Scouting Wateringen, waarmee wij weer samen een positieve start in het jaar kunnen maken.

Wij bedanken iedereen die ons heeft ondersteund met de aktie en ook alle kopers.

Voor de laatste keer..............................

Op woensdag 11 december heeft Scouting Wateringen voor de laatste keer oud papier opgehaald. De Gemeente Westland heeft het huidige contract met de afvalverwerker niet mogen verlengen. En heeft daarom moeten besluiten om de huis aan huis inzameling van oud papier alleen nog maar overdag en met beroepskrachten te doen.

Dankzij de inzet van haar vrijwilligers heeft Scouting Wateringen vanaf mei 2008 meegedaan met 3 wijken in Wateringen. Weer of geen weer, in totaal zijn ze 140 keer op pad geweest. De leden van Scouting Wateringen hebben door de opbrengsten mooie extra activiteiten kunnen doen. De opbrengsten zijn ook benut voor de aanschaf van materialen en het onderhoud van het terrein en het gebouw.

De vereniging Scouting Wateringen bedankt haar vrijwilligersteam voor deze jarenlange inzet.

Voorlopig blijft de container aan de Rozemarijn nog staan, bewoners kunnen daar nog steeds hun oud papier brengen.

IMG 20191211 183204 1

Klaar voor de laatste rit.

Na 140 keer papier ophalen: De allerlaatste container gaat in de wagen!

Rabo ClubSupport

Wij danken iedereen voor zijn of haar stem. Met dit bedrag zijn wij in staat om onze leiding een training EHBO te geven.

Rabo clubsupport 2019

Dropping 21e eeuw. Een klassieke uitdaging met een modern tintje!

Op 12 en 13 oktober is er weer een dropping geweest voor Leiding, Plusscouts en Bestuur van Scouting Wateringen. Met een bus van BAB VIOS gingen we van regenachtig Wateringen naar droog Eersel. Daar eerst lekker een Chinees buffet gedaan en daarna allemaal gedropt op de Malpiebergsche Heide in Valkenswaard.

Het Team Toffe Activiteiten ondersteunde deze dropping. De dropping was een mix van de traditionele kaart, kompas en route technieken. Maar ondersteund met de moderne hulpmiddelen die een smartphone tegenwoordig biedt. Het werd al snel duidelijk dat zelfs deze hulpmiddelen geen vervanger zijn van nauwkeurig opdrachten lezen en basisvaardigheden.

Tussen 02:00 en 03:00 kwam iedereen bij het eindpunt aan. Daar was nog voldoende tijd voor napraten met een hapje en een drankje. De volgende dag om 12:00 vertrok het hele gezelschap weer naar Wateringen. We kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement.

IMG 20191013 WA0003IMG 20191018 WA0001

Laat je uitdagen! Maak eens kennis met de Scouting

Misschien ben je nu net terug of heb je lekker vakantie gehad in je eigen omgeving. Je hebt vast wel wat bijzondere dingen gedaan waarvoor je niet op de volgende vakantie wilt wachten om de ervaring nog een keer mee te maken.

Juist bij de Scouting ben je vaak lekker buiten bezig, zoals: vlag veroveren , levend stratego, tochten maken, kamperen, kampvuur maken of een balspel. Ook binnen is er veel variatie, zoals: knutselen, apekooien, paaltjesvoetbal, lekker koken of wees een ster in je eigen theater. Ook grote uitdagende projecten, zoals het maken van een kabelbaan, een 6 meter lang vlot,  of je eigen houtgestookte jacuzzi met 3000 liter water.

Bij de Scouting is het elke week dus wel een beetje vakantie. En tijdens de kampen heb je een echte supervakantie (ook al kun je dan niet echt uitrusten :).

Wil je kennis maken met de Scouting, kom dan eens een paar keer meedoen bij de speltak die bij jouw leeftijd past.

Je bent van harte welkom, dus kom langs en laat je uitdagen!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afval hoort niet bij het oud papier

Beste bezoeker, al vele jaren doet Scouting Wateringen nadrukkelijk mee aan het verzamelen en ophalen van oud papier in Wateringen. Iedere 2e woensdag van de maand ziet u onze vrijwilligers met de vuilniswagens door de wijk gaan. Ook hebben we al vele jaren een oud papier container aan de Rozemarijn, bij 'Het Knooppunt' staan.

De oud papier container is echt alleen bedoeld om oud papier of huishoudelijk karton in te doen. De container is dus niet bedoeld om bedrijfsafval (zoals kartonnen verpakkingsmaterialen) in te doen.

Sinds een aantal weken zien we dat er mensen zijn die ook gewoon huishoudelijk afval in de oud papier container doen. We hebben zelfs een aantal malen glas en glasplaten in de container gezien. Behalve dat dit niet hoort, is het ook nog eens gevaarlijk voor onze Scouting vrijwilligers die de inhoud van de container nog wel eens moeten 'opschudden' om meer ruimte te maken. Ook is het gevaarlijk voor kinderen die nog wel eens in de container spelen (ook al mag er in de container niet worden gespeeld omdat dat op zich al gevaarlijk is).

Oud papier is een belangrijke bron van inkomsten voor onze vereniging en maakt het mede mogelijk om onafhankelijk van subsidies het spel van Scouting te kunnen spelen. Wij willen graag op een veilige manier deze bron van inkomsten behouden.

Daarom een dringende oproep aan iedereen die onze oudpapiercontainer gebruikt of ons terrein bezoekt:

- stort geen afval in onze oudpapiercontainer

- als u iemand ziet die dat wel doet, spreek deze persoon er alstublieft op aan

Onaardig of juist niet? Kijk snel verder.

zoek het maar uit

Nieuwsgierig geworden? Scan de code in met je smart phone.