PROGRAMMA AANKOMENDE TIJD:

Geen info...

Weekendkamp 27/28 maart:
Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: De Scouts Senior gingen op weekendkamp. De locatie voor de overnachting was onbekend voor de kinderen. Nadat er voor de 82ste keer gevraagd was of je nou je uniform wel aan moest en waarom je zelf met je slaapzak en matje moest gaan slepen gingen de kinderen (zonder leiding) op weg naar de bushalte. OV chipkaart in de hand en een geplastificeerde kaart in de ander. En waar is nou toch dat 2 euro muntstuk voor dat we allemaal van de leiding hebben gekregen??

Na een overstap komen de kinderen rond 21:00 aan bij de bushalte in Vlaardingen waar de leiding staat te wachten. En jaaaaahhhh een Macdonalds, Euroknallers!!! Wanneer alle hamburgers en andere fastfood artikelen weer door de slokdarmen zijn doorgerold is het tijd om weer verder te gaan. Nieuwe plattegrond gekregen en de groeten. Met de benenwagen welteverstaan. Even na 23:00 komen alle kinderen aan op de plaats van bestemming. Een Scoutinggebouw in Vlaardingen. Of we nog wat gaan doen, klinkt het een aantal keer. Ja wat drinken en je slaapgerei klaarleggen. Hierbij blijken de keuzes voor met name de luchtbedden en slaapmatjes weer uiteenlopend te zijn.Tim heeft gekozen voor een waar luchtkasteel waarmee hij als een soort hovercraft door de zaal lijkt te gaan en Mirte gaat de nacht doorbrengen op iets wat lijkt op een banaan welke je normaal op Ibiza achter een speedboot hangt. Amanda besluit van haar gedeelde luchtbed met Veronique een colabed te maken en Devon gebruikt een op een broodzak lijkend hoofdkussen om de nacht door te komen. Dan wordt het langzaam tijd om te gaan slapen.

Maar de tocht blijkt voor velen niet genoeg vermoeiend te zijn geweest want tot ver na drieën lijkt het alsof er een festival met huilende wilde wolven aan de gang is. Om tien voor 2 gaat zelfs de deurbel nog een keer af.

En tussen al deze taferelen door lijkt het alsof er iemand met een bladblazer in de zaal aan het werk is.
Ergens rond de klok van half 3 gaat de bladblazer uit en een half uur later lijken de festivalgangers iets rustiger te worden. Helaas voor de leiding worden de decibellen zo circa 05:00 weer heviger.

Om 07:45 is het tijd om op te staan omdat we om 09:00 het gebouw weer uit moeten. Na een korte inspectie in de zaal lijkt het even of alleen Jesse de enige overlevende is na de afgelopen nacht. De zaal ziet eruit alsof iedereen halsoverkop is gevlucht voor een Apocalyps (zie de bijgevoegde foto) en zelfs de buitendeur staat open.

Al snel blijkt dat de Scouts op het goeie idee zijn gekomen om in deze vroege morgen een kampvuur te gaan stoken en iedereen gezellig buiten rond een door dennennaalden oplaaiende dikke rookpluim zit. Na een furieuze berisping van de leiding gaan we verder met het opruimen van onze spullen en het ontbijt.

Het tweede gedeelte van het weekendkamp breekt aan. De fietsen van de kinderen zijn naar het Scoutinggebouw getoverd en een nieuwe kaart wordt overhandigd. Na een korte fietstocht blijkt het centrum van Vlaardingen het toneel van de ochtend te zijn. Een Etalagespeurtocht met foto’s wordt gedaan en na de lunch volgt wederom een nieuwe kaart en een fietstocht terug naar Wateringen. Tussendoor volgt er nog een pitstop bij een ijssalon in het pittoreske Schipluiden. Een lekke band bij Jesse wordt als een goed team opgelost en rond een uur of 14:00 word de thuisbasis aan de Rozemarijn weer bereikt. Het weekendkamp zit erop. De meeste gaan naar huis en enkele Scouts blijven hangen tot ze al ei etend door de leiding worden gemaand om ook naar huis te gaan. Tot sinas!

COMPLEET UNIFORM:

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zorg ervoor dat je op de scouting verschijnt met een compleet uniform! Zeker bij het openen. Daarna mag hij van ons vaak uit. Een keertje vergeten of in de was kan gebeuren, maar we noteren het wel! Je verschijnt toch ook niet op de voetbal zonder voetbalschoenen. Het hoort er nu eenmaal bij. Bij de derde keer niet compleet is het dus naar huis om je uniform te halen/ compleet te maken! Sommige van jullie staan echt op scherp!

VRIENDJES EN VRIENDINNETJES:

De afgelopen tijd is het vaak voorgekomen dat er vriendjes en vriendinnetjes van jullie meekwamen. Dat vinden wij op zich heel gezellig, we hebben immers nog een aantal plaatsen beschikbaar. Ons is echter opgevallen dat er bijna geen enkel kind een tweede keer is verschenen. Wij krijgen een beetje het vermoeden dat deze kinderen nooit de intentie hebben gehad om serieus te komen kijken. Het lijkt er een beetje op dat deze kinderen puur een avondje opvang nodig hadden omdat er elders geen plek is. Dit is niet de bedoeling van scouting Wateringen. Wij zoeken gemotiveerde kinderen die het leuk vinden om elke week met elkaar op te trekken en een variërend programma te draaien waar prestaties niet van belang zijn. In het vervolg zien wij dus graag kinderen die oprecht geïnteresseerd zijn, niet kinderen die mee komen omdat het zo uit komt.

FIETS:

Vanaf het seizoen 2014/2015 willen wij graag dat jullie allemaal elke opkomst op de fiets komen. Soms komt het namelijk voor dat we het programma terplekke wijzigen. Als jullie dan allemaal op de fiets zijn is er qua programma/ locatie veel meer mogelijk. Mocht het nu op een avond hevig regenen, sneeuwen of er is een zombie-plaag, dan vervalt deze regel uiteraard.

Soms zal het voorkomen dat we niet stipt om 21.00 terug zijn op de hut en je dus iets later thuis bent. Er is inmiddels een WhatsApp-groep aangemaakt, waarin wij eenzijdige informatie zullen delen over tijden, speciale dingen die je mee moet nemen of andere interssante nieuwtjes!